Paardenliefhebbers kijken uit naar Flanders Horse Expo 2019

Paardenliefhebbers kijken uit naar Flanders Horse Expo 2019

Paardenliefhebbers tellen af voor Flanders Horse Expo 2019 – De 12de editie met sport, spektakel en vorming

Paardenliefhebbers uit alle hoeken van het land en ver daarbuiten kunnen rekenen op een onvergetelijke paarden-driedaagse. Verwacht je aan kippenvel tijdens de adembenemende shows en demonstraties en provinciale, nationale en internationale wedstrijden op topniveau binnen alle verschillende disciplines van de paardensport. Natuurlijk is er ook opnieuw ruimte voor vorming, opleiding en clinics.

Naast een uitgebreid programma in de verschillende pistes en seminarieruimtes zorgt Flanders Horse Expo opnieuw voor 200 stands op de beursvloer met een fantastisch aanbod aan ruitersportartikelen en toebehoren. Dit jaar heeft Flanders Horse Expo een extra hal voor het publiek voor nog meer paardenplezier!

Met elk jaar ongeveer 25.000 bezoekers is Flanders Horse Expo niet meer weg te denken als klassieker voor Belgische én buitenlandse liefhebbers van de paardensport. Van 22 tot 24 februari staat Flanders Horse Expo weer voor paardenplezier in al haar facetten. Het event is het grootste paardenevenement in zijn soort in de Benelux voor wedstrijdruiters, recreatieruiters, menners, paardenliefhebbers, paardenfokkers en hippische ondernemers.

paard

Highlights en hoogtepunten

Uitgebreid sportief luik

Naast de internationale springcompetitie op een en twee sterren niveau en de nationale dressuur- en menwedstrijden komt ook de hengstencompetitie opnieuw naar Gent. Het Oost-Vlaams kampioenschap jumping van LRV zal in 2019 zowel voor paarden als pony’s gereden worden in Flanders Expo. De provinciale jumpingwedstrijden van HROV zullen ook de beste springruiters uit de provincie naar Flanders Expo brengen. Tot slot komt ook de VLP club battle aan bod, waar een team van ruiters het opneemt in een spannende gecombineerde dressuur- en jumpingcompetitie!

De Nacht van het Barokke paard

Op vrijdagavond gaat speciale aandacht uit naar vier specifieke paardenrassen tijdens de tweede Nacht van het Barokke paard. Lusitano’s, Andalusiërs, Lippizaners en Friese paarden treden aan op een showavond waarbij de veelzijdigheid, diversiteit en de kwaliteit van deze gracieuze paarden in de verf wordt gezet. Dressuur, working equitation, jumping, behendigheid en spektakel komen aan bod.

Iseulys Deslé

Iseulys Deslé brengt samen met haar 6 melkwitte Cremello paarden een adembenemende show op Flanders Horse Expo. Talent van eigen bodem, die voor spektakel zorgt in de hoofdpiste van Flanders Horse Expo.

Barrel racing & Pole bending

Dit is een onderdeel van de westernsport waarbij snelheid centraal staat. 3 tonnen vormen een patroon waarbij het paard heel kort en snel langs de tonnen moet wenden. Bij Pole bending slalommen paard en ruiter tussen zes palen, die op gelijke afstand van elkaar zijn opgesteld. Een vliegende start is toegestaan en men krijgt vijf strafseconden voor elke paal die omver gaat. Stuurkunst, behendigheid en het hoofd koel houden zijn bij beide disciplines de boodschap. Spektakel verzekerd!

Reining met Bernard Fonck

Ook in 2019 is Reining helemaal terug in Gent met niemand minder dan wereldkampioen Bernard Fonck. Ben je benieuwd hoe een westernpaard een perfecte sliding-stop uitvoert en hoe ze letterlijk om hun as ‘spinnen’?
In de Reininghal van Flanders Horse Expo krijg je het gedurende de drie dagen allemaal live te zien.

Extreme Cowboy Race

De Extreme Cowboy Race is een snelgroeiende discipline binnen het Westernrijden. De paarden en ruiters worden getest op behendigheid, durf, techniek, snelheid en horsemanship. Een parcours met hindernissen moet zo goed en zo snel mogelijk afgelegd worden. Een organisatie van EXCA (Extreme Cowboy Association).

Speciaal voor kids

Ponyritjes, trekpaarden met vliegende tapijten, minipaardjes, een wedstrijdje touwtrekken tegen een paard en een demonstratie pony-horseball zijn allemaal elementen die de jongste bezoekers een onvergetelijke dag tussen de paarden bezorgen!

Op vrijdagnamiddag is er de VLP Dréshow voor kinderen – een ludieke theatervoorstelling waarbij alle paardendisciplines uitgelegd en gedemonstreerd worden. LRV organiseert een heus kids dorp.

Pony Horse-Ball

Horse-ball is een teamsport die veel handigheid en lenigheid van de ruiter vraagt en snelheid van de paarden. Meisjes en jongens spelen het samen. De combinatie van balsport, teamsport en competitie maakt dit een uiterst diverse sport. Op Flanders Horse Expo geven kleine ruitertjes met hun pony’s een demonstratie.

Jousten

Middeleeuwse spelen op Flanders Horse Expo? Jawel! Valkerij Ardanwen geeft elke dag een spectaculaire demonstratie steekspelen op het allerhoogste niveau. Twee ridders rijden in volle snelheid naar elkaar toe en proberen hierbij elkaar van hun paard te steken met een lans.

Talent Show

Belgisch talent, jong en oud, krijg het forum voor hun spectaculaire of ingetogen voorstelling met hun pony of paard.
De voorbije edities toonden dat er heel wat talent en grote paardennamen in België zitten.

Expo, seminaries, clinics & lezingen

Naast alle wedstrijden, shows en demonstraties die zich afspelen in de verschillende pistes, is Flanders Horse Expo bovenal een beurs. In het expo-gedeelte vinden paardenliefhebbers alles: van zadels en bitten over paardentrailers, paardenreizen tot informatie over verzorging, paardenvoeding enz.

En natuurlijk zijn er in de seminarieruimte lezingen om al deze onderwerpen toe te lichten!

Bewegingsleer, fysiotherapie en revalidatie voor het paard, een merkbare trend!

Nieuwe technieken om (sport)paarden optimaal te monitoren en functioneel te trainen, winnen aan belang. Wat dacht je bijvoorbeeld van massage, kinesio taping en aangepaste stretchoefeningen voor paard en pony? Paardenwelzijn heeft veel meer om het lijf dan we op het eerste gezicht zouden denken. Tijdens Flanders Horse Expo geven experten uitleg en demonstraties over de nieuwste trends op dit gebied.

MEER INFO

www.flanders-horse-expo.be
facebook.com/flanders.horse.expo

PRAKTISCH

Datum en locatie
Van vrijdag 22 februari tot en met zondag 24 februari 2019
Flanders Expo Gent

Openingsuren:
9 – 22u op vrijdag en zaterdag
9 – 18u30 op zondag

Hoe bereiken:
Met de auto: E40 – Brussel-Oostende Afrit nr. 14 Sint-Denijs-Westrem.
Met het openbaar vervoer: Wie voor het openbaar vervoer kiest, kan met de tram helemaal tot aan de hallen. Tramlijn 1 biedt zowel tijdens de week als in het weekend een regelmatige verbinding tussen het centrum van Gent, het station Gent Sint-Pieters en Flanders Expo.

Flanders Horse Expo 2019