De beste tips om paarden te fotograferen

De beste tips om paarden te fotograferen

Hoe paarden fotograferen

Je bent gek op paarden of je hebt een eigen paard en wil deze fotograferen. Paarden fotograferen is niet zo moeilijk, toch moet je met sommige factoren rekening houden.

De beste tips om paarden te fotograferen zetten wij voor jou op een rijtje.

+ Om een paard netjes op de foto te krijgen gebruik je best een telelens. Hierdoor kan je wat verder van het paard gaan staan en heb je minder invloed op het gedrag van het paard.

+ Heb je GEEN telelens, maar een groothoeklens, dan is de kans heel groot dat de verhoudingen van het paard niet meer kloppen. Dit komt door de eventuele vervormingen van de groothoeklens.

+ Het is belangrijk dat je paarden realistisch in beeld brengt. De beste lens die je hiervoor kan gebruiken is een 70-200mm f/2.8. Laat je zeker niet afschrikken, met een andere lens kan je ook wel mooie foto’s maken.

+ Kies een goede locatie uit waar het paard rustig en zonder stress kan poseren voor je camera. Hou rekening met de achtergrond, probeer zo weinig mogelijk afleidende elementen in de foto op te nemen.

Fotografeer een paarden in volle glorie.

+ Je moet natuurlijk wat geduld hebben, een paard is geen fotomodel die weet niet welke pose het moet nemen om er goed op te staan. Probeer de spieren duidelijk in beeld te brengen. Kies je voor een foto in het hoog gras, dan zie je natuurlijk minder van zijn benen. Neem je foto’s op de manege, laat je eventueel bijstaan om het paard wat af te leiden en het paard in positie te houden.

+ Kijk naar de gedragingen van het paard, de ogen, de oren, hoe hals staat. Een paard kan je best met de oren naar voor gericht fotograferen, zo komt het paard op de foto over dat het een alert, levendig en energiek paard is ! Probeer de hals ook op de foto te plaatsen. De fijne spieren in de hals maken de foto af.

+ Neem enkele foto’s kort na elkaar en hou rekening met lichtinval op het paard, kijk naar de schaduw.

+ Neem foto’s van het paard vanaf de zijkant of ga schuin voor het dier staan. Foto’s die frontaal gemaakt worden, zijn meestal niet zo mooi. Focus op de ogen en de oren van het paard.

+ Zoek de juiste hoek en ga eventueel op de grond liggen. Hou je toestel iets lager dan de borst van het paard, dus fotografeer je van laag tegen de grond. Tracht de aandacht van het paard te trekken door wat geluid te maken, eventueel maak je gebruik je een speeltje dat piept als je erop knijpt. Je zal zien dat de oortjes van het paard recht naar voor zullen komen te staan.

+ Een paard op de goede manier fotograferen neemt heel wat tijd in beslag, dus doe het rustig aan en maak een paar extra foto’s zodat je nadien de keuze kan maken uit de juiste en perfecte foto’s.

Ik hoop dat het met deze tips lukt om de perfecte foto van je paard te nemen. Weet je eventueel nog leuke tips of heb je prachtige foto’s van je eigen paarden, contacteer ons via [email protected]

De beste tips om paarden te fotograferen