Een paardentrailer kopen of huren

paardenvrachtwagen

Soms sta je voor de keuze…, een paardenvrachtwagen of paardentrailer kopen of huren?

Het is een algemeen bekend probleem om uw paard of pony van A naar B te komen. Dit kan je oplossen door een paardentrailer of paardenvrachtwagen aan te kopen of te huren. De aankoop van een paardenvrachtwagen is dan ook een dure investering. Wel zijn er alternatieven in de paardenvervoer, sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in paardentransport. Paarden taxi’s zoals ze heten kunt je voor één of meerdere ritten huren om uw geliefde paard of pony veilig naar een andere bestemming te brengen.

Paardenvrachtwagen kopen of huren, maak de juiste keuze.

Er is een enorme keuze in paardenvrachtwagens en paardentrailers. Voordat u iets koopt moet u de verschillende mogelijkheden goed overwegen zodat u koopt wat het beste past bij uw behoeften. paardenvrachtwagensEen nadeel van een paardenvrachtwagen in vergelijking met een paardentrailer is dat hij duurder is in de aanschaf en dat u nog een ander voertuig nodig heeft, een dure aangelegenheid als u de belastingen, verzekeringen, het onderhoud en de algemene reparaties erbij optelt.

Alle paardenvrachtwagens en paardentrailers moeten goed worden onderhouden. Ze moeten regelmatig gewassen worden om al het vuil van de buitenkant te verwijderen en de kans op roest zo klein mogelijk te houden. Verder moeten ze regelmatig een technisch onderhoud krijgen en alle kleine defecten moeten meteen verholpen worden.

Paardenvrachtwagen ideaal voor grote afstanden.

Het is de belangrijk dat een paardenvrachtwagen goed is ingericht, de capaciteit van paarden trailers variëren van 1 tot 8 paarden die veilig kunnen worden getransporteerd. Het is ook mogelijk de prijs van de paardenvervoer te delen met anderen, zo wordt de prijs van een strandrit nog goedkoper.

Hou steeds rekening met je rijbewijs, controleer of je rijbewijs geldig is om met een paardentrailer of paardenvrachtwagen te mogen rijden.